Новини

Световен ден на книгата в Британско училище в София

24 Апр 2024

Като част от отбелязването на Световния ден на книгата, нашето училище се превръща в сцена за литературни герои, като събира заедно ученици от всички възрасти.

Рано сутринта, вратите на Британското училище в София се отварят за учениците, които излизат от колите и автобусите не като себе си, а като герои, героини и дори злодеи от любимите си книги. От смелата храброст на Матилда до забавния Мистър Бийн, коридорите на училището оживяват с образите на любими герои.

Събитието започна с грандиозен парад, на който всеки клас представи своите костюми. Парадът не е само показване на костюмите, а сцена за разказване на истории.

След парада, денят продължи с  поредица интерактивни дейности, предназначени да задълбочат ангажираността на учениците с литературата. Работилници за творческо писане, драматични сесии за изиграване на сцени от известни книги и ъгли за разказване на истории са разположени из цялото училище. Всяка сесия цели да възпита любов към четенето.

За нашите по-малки участници в детската градина, денят е посветен на разказване на истории, водени от различни персонажи- учители.

Британското училище в София вярва в силата на литературата да развива умовете и да отваря сърцата. Световният ден на книгата не е просто ден за обличане на различен костюм, а празнуване на преобразяващата сила на четенето. Той предлага на нашите ученици възможност да изживеят дълбочината на човешките емоции и мисли чрез света на книгите.

В края на деня историите остават в съзнанието на учениците, вдъхновявайки ги да разгърнат книга. Световният ден на книгата в Британското училище в София е глава от нашето годишно образователно пътешествие която засилва нашата ангажираност към изграждането на основа за учене през целия живот и любопитство сред  учениците.

Чрез такива празненства не само почитаме богатото наследство на литературните величия, но и насърчаваме учениците да станат част от постоянно разширяващия се наратив на човешките знания и въображение.

Show menu