Новини

Седмица на турската култура в Британското училище в София: Празненство на богатите традиции и живите вкусове

22 Апр 2024

Седмицата на турската култура е посветена на турските традиции, изкуствo и кулинария.

Едно от най-очакваните събития през седмицата е турската закуска, която съвпада с Деня на детето в Турция. Това съвпадение подчертава важността на децата в турското общество и ангажимента на нацията към тяхното развитие и благополучие. 

По време на закуската учениците могат да опитат традиционна разядка, която включва разнообразие от сирена, маслини, златист мед и редица други лакомства, които символизират богатството на турската кухня. Храната е възможност да се изживее културата на обществото.

През цялата седмица различни дейности водят учениците на пътешествие през историята на Турция. От работилници по изкуство, които изследват традиционните турски занаяти, до музикални сесии, които резонират със звуците на Турция, училището се превръща в център на културен обмен.

Всяко събитие е внимателно подбрано, за да гарантира, че участниците получават цялостна представа за културния пейзаж на Турция.

Седмицата на турската култура е повече от просто празненство; тя е образователна инициатива, която има за цел да развие уважение и разбиране сред разнообразната ученическа общност в Британското училище в София. Чрез взаимодействие с традициите и ценностите на друга култура, учениците разширяват своята глобална перспектива и развиват по-голяма оценка за културното богатство на света.

Британското училище в София остава ангажирано да предоставя на своите ученици възможности за изследване и празнуване на разнообразните култури, които формират нашата глобална общност. Седмицата на турската култура е доказателство за този ангажимент, обещавайки незабравимо преживяване, което ще остави трайни впечатления върху всички, които участват в нея.

Тази специална седмица е почитание към красотата и дълбочината на турската култура, обещаваща не само да образова, но и да вдъхнови умовете и сърцата на всички участници.

Show menu