Новини

Израелска културна седмица в Британското училище в София

25 Мар 2024

Британското училище в София отбелязва Израелска културна седмица в периода 25-ти до 29-ти март. Това събитие е пътуване през израелската култура - прозорец към историческото минало, традициите и динамичното съвременно общество.

Израел е страна, известна със своите археологически съкровища, древна история и сливане на култури. Израелската културна седмица в Британското училище в София е насърчава духа на разбирателство сред учениците.

Същността на израелската култура е уловена чрез редица дейности. Присъстващите имат възможността да се потопят в мелодичните звуци на израелската музика, която е хармонично сливане на западни и източни мелодии. От душевните ноти на традиционната еврейска фолклорна музика до съвременните ритми на израелския поп, музикалните представления целят да ангажират и образоват.

Танците варират от фолклорни до съвременни интерпретативни стилове и улавят жизнеността на израелското общество.

Изложбите показват богатите визуални наративи на Израел, от древни артефакти, които говорят за историческото значение на страната, до съвременни произведения на изкуството, които отразяват нейните съвременни триумфи.

Учениците опитват разнообразие от ястия, които са свидетелство за гастрономическото разнообразие на страната, от пищността на Близкоизточните подправки до свежестта на средиземноморските съставки.

Целта на Израелската културна седмица е да обогати разбирането на учениците за света. Чрез ангажирането с израелската култура в нейните множество форми, учениците придобиват усещане за сложността на глобалните общества, култивирайки чувство на емпатия и глобално гражданство.

Тази инициатива е в съответствие с ангажимента на Британското училище в София за създаване на образователна среда, която цени културното разнообразие и насърчава взаимното уважение. 

 

 

Show menu