Новини

Спортът като език на толерантността и разбирателствот

16 Май 2023

Днес отбелязахме в детската градина на BSS Международния ден, посветен на съжителството в мир.

Децата от детската градина и BSS Primary имаха невероятно преживяване още от сутринта, посветено на споделянето. Близо 100 деца изписаха с телата си TOGETHER  - „ЗАЕДНО“. Те се вдъхновиха от темата за общност, разбирателство и толерантност.

Още една изненада ги очакваше в студения предиобед в детската градина – гостува ни Цветелина Стоянова, състезателка по художествена гимнастика с 15 годишен спортен стаж в националният отбор на България.

Цветелина е републиканска шампионка за девойки, европейска шампионка с ансамбъла на България през 2014 година и абсолютна световна шампионка от първенството през същата година.

Младата спортистка е носителка на над 200 международни и държавни купи и медали и е истинско вдъхновение за всяко момиче, избрало художествената гимнастика.

Гостуването на Цвети предизвика истинско вълнение у много деца, за които тя е кумир. Те задаваха въпроси, превеждаха ги от английски на български език, надпреварваха се да вземат автограф и да си направят снимка с гимнастичката.

Младата жена разказа за дългите и тежки тренировки, за подкрепата в отбора и силния дух. Тя сподели за приятелството и доверието между момичетата в ансамбъла, което прави екипната работа толкова успешна. Наблегна и на мотивацията винаги да се стремиш към успеха като надскачаш собствените си успехи.

Не случайно избрахме да поканим успешен спортист в Международния ден, посветен на съжителството в мир. Спортът е международен език на толерантността и разбирателството, той обединява различиятаи насърчава екипната работа.

Вярваме, че срещата със световна шампионка е била истинско вдъхновение за децата от BSS.

Show menu