Новини

Британска седмица на науката 2023

10 Мар 2023

Британската седмица на науките е десетдневен празник на науката, технологиите, инженерството и математиката.


През цялата седмица учениците от всички класове участваха в различни дейности, свързани с науката, експерименти и презентации. Темата на тазгодишната Седмица на науката беше „Връзка“ и целта беше да се покажат практическите приложения на науката в нашето ежедневие.

В понеделник нашите ученици се присъединиха към необикновено пътешествие до луната с „Здравей, Луна!“, уебинар част от Британската седмица на науката 2023. Екипът сподели с нас историята на най-великото човешко приключение, предприемано някога – отиването до Луната. Заедно учениците откриха вълнуващата история на изследването на космоса, предизвикателствата, пред които са изправени астронавтите, и научните открития, променили нашето разбиране за Вселената. Това беше уникална възможност да се учим от експерт и да се вдъхновим от чудесата на космоса.

Във вторник акцентът беше върху астрономията. Учениците от 6 клас изучаваха Слънчевата система и изследваха най-новите открития за планети, звезди и галактики.

Сряда беше изцяло посветена на химията, като учениците от 3, 4 и 5 клас провеждаха експерименти, за да научат за химичните реакции и свойствата на различни вещества, които по-късно в петък бяха представени от тях на нашите ученици от детската градина до 2 клас.

В четвъртък учениците се научиха да използват микроскопи и да наблюдават микроорганизми. Те използваха микроскопи, за да изследват бактерии и други малки организми, научавайки за техните структури и функции.

И накрая, в петък учениците представиха свои собствени научни експерименти и презентации пред училищната общност. Имаше плакати, видеоклипове и демонстрации по широк кръг от теми, включително биология, физика и инженерство.

Развълнувани сме да видим нашите ученици да се занимават с наука по толкова забавен и интерактивен начин. Седмицата на науката е отлична възможност за тях да изследват своите интереси и се надяваме, че ще ги вдъхнови да преследват кариера в областта на науката в бъдеще.

Бихме искали да благодарим на всички учители, служители и доброволци, които направиха Британската седмица на науките в BSS възможна.

Show menu