Заедно за добра кауза

Молба за спонсорство

28 Мар 2022
Можете ли да си представите ужасите, които децата на Украйна преживяват? Чудите се колко изгубени и съкрушени са техните сърца - далеч от дома и семейството? Можете ли да им съчувствате? Ако успеем да ги разсеем от ужасните образи на разрушени домове и улици, ще го направим!

Поради това Британско училище в София, ЧСУ Константин-Кирил Философ и фондация "Иновативно образование" се обединиха, за да организират училище за деца бежанци от Украйна за периода 4 април – 30 юни. Желанието ни е да върнем усещането им за нормалност след всичко, което са преживели.

В рамките на 2 дни от публикуване на предложението вче бяха се записали 150 деца. За момента приемаме 90 ученика на период, което означава, че записаните ученици ще се обучават на ротационен принцип.

Всичко е безплатно за бежанците. Изненадани от броя на записалите се за толкова кратък период от време, сме изправени пред някои логистични проблеми и търсим подкрепа от общността.

  • Вече интервюирахме нови учители, макар че първоначално мислехме, че ще можем да използваме нашия персонал, но поради големия брой ученици, ще наемем учители и друг персонал.
  • Освободихме стаи в нашата сграда на ул. Екатерина Ненчева, които оборудвахме като класни стаи.
  • Ученици на BSS ще отидат и ще украсяват стаите и юе помагат в някои от часовете.

Как можете да помогнете?

Ще бъде осигурен безплатен обяд, както и лека сутрешна закуска. Бяхме готови да платим за това, но поради големия брой деца търсим спонсори. Може да е за седмица или за целия период. Може да са закуски/напитки/вода или дори плодове. Може също да са финанси за плащане на кетъринга, който сме уредили.

Открихме специална банкова сметка, за натрупване пари за храната на децата. Трябват ни около 14 000 лв. на месец или около 42 000 лв. за целия период.

Банка: ДСК
IBAN: BG59 STSA 9300 0028 8622 51
BIC: STSABGSF
Получател: Фондация "Иновативно образование"

За допълнителна информация или друга помощ, която може да предоставите, моля свържете се с Ралица Петрова - +359 882 210 210.

Гарантираме прозрачност – ще ви информираме редовно как се изразходват натрупаните средства!

Show menu