Нашите Постижения

Британското училище в София с поредни успехи на държавното първенство по таекуондо в Дупница

18 Апр 2024

На 6-ти и 7-ми април в град Дупница се проведе Държавното първенство по таекуондо (WT), което събра участници от всички възрастови групи. Таекуондо клуб Самсон демонстрира своите умения с общо 64 атлети, които се състезаваха в дисциплините "Спаринг" и "Техническо счупване". Това събитие подчерта техническите умения на атлетите, но и тяхната ангажираност и стремеж към постигане на по-високи резултати.

Учениците Ясмин и Максим от Британското училище в София за пореден път заеха почетни места. И двамата се отличиха в категория „Висок удар“, като всеки от тях спечели сребърен медал.

Майстор Стоян Панайотов, уважаван член на таекуондо общността, взе участие в дисциплините "Спаринг" и "Техническо счупване". Неговият опит и отдаденост се възнаградиха с два златни медала.

През втория ден Максим отново взе участие в състезанието по спаринг, където се изправи срещу противник от отбора на Барин. Въпреки че Максим не успя да спечели в този мач, неговото представяне бе впечатляващо и той получи бронзов медал.

Колективните усилия на Таекуондо клуб Самсон доведоха до значителен успех, като клубът спечели 46 медала и зае първо място в общото класиране за "Техническо счупване". Тази победа отбеляза техния спортен талант и постави високи стандарти за бъдещите състезания.

Британското училище в София продължава да развива и подкрепя таланти в сферата на таекуондото. Изказваме най-сърдечните си поздравления към всички участници и победители и с нетърпение очакваме техните бъдещи успехи!

Show menu