Нашите Постижения

Страхотни постижения за отбора по дебати на BSS!

07 Мар 2023

За нас е голямо удоволствие да отчетем постиженията на нашите ученици в последните състезания по дебати, в които взеха участие – Spring West Tournament, проведен от фондация BEST и Регионалния кръг на World Scholar's Cup.

По време на Spring West Tournament и двата ни дебатни отбора се класираха за Националния кръг, като начинаещите – Мадлен (9B), Мара (9A) и Амели получиха сребърни медали. Мара (9A) и Константина (9A) спечелиха златен и бронзов медал в ИIndividual Orals Novices Ligue. Поликсени (9B) и Марнъс (11) спечелиха златни и бронзови медали като най-добри дебати в Varsity Ligue.

На Софийския регионален кръг на World Scholar's Cup и петте отбора от делегацията на BSS се класираха за Глобалния кръг. Имаме общо четвърто място в старшата дивизия (за отбора на Мара (9A), Поликсени (9B) и Марнъс (11), много златни и сребърни медали. Най-голямата изненада беше отборът на двама младши – Джулиана ( 7A) и Даниел (7A), които си партнираха с Анна (10) и не само се състезаваха в старшата дивизия, но и се класираха на 8-мо място!

За всички състезатели това беше ценен опит. Повече от тях можете да разберете тук:

Show menu